מעברי מגורים
במהלך החיים אנו עוברים אירועים שונים הדורשים התמודדות, הסתגלות והתארגנות שונה בחיי היומיום. מעבר מגורים בגיל המבוגר, למקום מגורים חדש סמוך למגורי הילדים הבוגרים או למסגרת של דיור מוגן, הוא אחד מהם. מעבר מגורים ממקום למקום משמעותו פרידה מבית בו גרנו שנים רבות, שינוי בסדר היום ובסגנון חיים, התרחקות משכנים וחברים שהתגוררו לידינו וגם ניתוק מהסביבה הפיזית: מהרחובות המוכרים, החנויות, הגנים והנופים.
מהי התמודדות? התמודדות משמעותה מה אנו עושים כתגובה למעבר המתרחש בחיים. מטרת ההתמודדות היא "לעמוד על הרגליים" - להמשיך ולתפקד. יש אנשים המתמודדים עם מעבר בחיים על ידי איסוף מידע, חשיבה הגיונית וניתוח המצב. אחרים מעדיפים להתחלק ברגשותיהם עם משפחה וחברים ולהיעזר בהם בתהליכי קבלת ההחלטות, אחרים בוחרים לעשות דברים לבד, בכוחות עצמם, מתוך בחירה אישית שלהם. כל אדם וסגנון ההתמודדות שלו.
סגנונות ההתמודדות עם מעברי המגורים הם שונים, אך כולם מלווים במיגוון של רגשות. לפעמים עצב על הפרידה, געגועים לתקופה שהייתה, התרגשות ושמחה לקראת התקופה החדשה ובצידם חששות וחרדות מפני הצפוי. מודעות לרגשות השונים, למחשבות ולהתנהגויות המאפיינים את תקופת המעבר, יקלו על ההתמודדות ויאפשרו מעבר מגורים נכון הפותח תקופה חדשה וחיובית בחיים.